Om Amstaffar kunde tala=)

Tänk vad mycket klokt dom skulle ha att berätta för oss då. Enligt mig äger jag en av dom mest intelligentaste underbaraste och mest sociala hundraser som finns. Jag vet många som delar dessa åsikter och höjjer sina trofasta underbara amstaffvänner över skyarna.
 
Alla amstaffar är inte odjur eller livsfarliga. Dom präglas precis som vi av bakgrund, uppfostran och miljö. Varje hund oavsett ras kräver en stark ledare som de följer. King följer både mig min sambo och hundvakten. Han kräver en fast hand, mycket motion, mental stimulering, aktivering, en stor dos tålamod och mycket kärlek. Det är ingen lätt ras jag valt jag vet det. Men döm inte hunden efter håren. Det visar bara på eran egen dumdristiga syn på rasen och era egna tillkortakommanden. What goes around comes around.
 
King är ett levande bevis på att dom felaktigheter som rasen ofta döms för ej stämmer. Att dra alla amstaffar över en kam är inte bara felaktig utan vansinnigt. Det finns många fler raser som skadar både människor och djur men än amstaffarna eller dom såkallade kamphundarna. Jag skaffade inte King för att vara tuff eller imponera. Jag skaffade King för att jag sökte en trofast hund vid min sida som jag kunde träna att bli min livskamrat och bästa vänn. King överraskar mig mer och mer för varje dag. Han följer glatt vid min sida och överträffar dom målen jag sätter för honom. King är stark och hans vilja, glädje, tålamod,utstrålning, envishet och talanger är en inspiration för mig och många andra! King är underbar och jag vet inte vad jag skulle vara utan honom.
 
Ceasar Milan säger att alla hundar lär dig något om dig själv. Det stämmer. Amstaffarna lär oss ödmjukhet, respekt, kärlek, tillit, trofasthet, tålamod och mycket mer. Han klarar varje test jag sätter framför honom med bravur. Den här hunden glänser varje dag! Det är jag som ska va tacksam att få vara en del i hans liv och hans matte=D
Här bär han kopplet uppför trapporna, det gör han varje dag utan att jag ens behövt lära honom det, senn ställer han sig och väntar på mig om jag inte hunnit före. Senn sätter han sig snällt å väntar till jag ger ok att gå in genom dörren. Han väntar alltid på sin tur, visar respekt för andra hundar barn och människor. King äger! De förutfattade meningar rasen har emot sig får han bära varje dag, men han glänser när han bevisar dem att han inte är någon mördarhund utan världens bästa!
 
 
 
2013-01-05 - 10:57:23 Everyday Life | (1) kommentarer | Trackbacks ()

1 kommentarer på Om Amstaffar kunde tala=)

Postat av: Emma http://princessemma.blogg.se

Jo det är väl skönt att julen är över känner jag nu.
Hoppas du får en fin dag idag :)?
2013-01-05 (11:21:42)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL/Bloggadress:


Kommentar: