Föreläsning Naturens läkande kraft vid fysisk & psykisk ohälsa

Hej! Nu var jag äntligen tillbaka efter den spännande föreläsningen med Inga-Lena Begtsson på Ryhov. Föreläsningen handlade om hennes erfarenheter av hur naturen påskyndade läkningen vid olika sjukdomar. Inga- Lena har jobbat som psykoterapuet på Alnarps rehabträdgårdar. Vi gjorde ett studiebesök där när jag läste till behandlingspedagog med klassen vilken jag fann mycket intressant & givande. Lika givande & intressant som besöket då var även denna härliga föreläsning!
 
Hon tog upp ämnen som stress, utbrändhet, utmattning, stroke och många andra sjukdomar/ohälso tillstånd som lidrats eller hjälpts av kontakten med naturen + social närhet och terapi. I dagens stressade samhäller är stress en vanlig åkomma som de flesta är bekanta med på ett eller annat sätt. Men det är när stressen går över gränsen till vad vi klarar av under en längre tid som våra kroppar börjar signalera att något är fel. Lyssnar man inte på kroppen då så reagerar den ofta med olika psykosomatiska och kroppsliga symptom.
 
Inga Lena och personalen på Alnarp har under årens gång tagit emot och behandlat 118 patienter och över 70% är en aktuella i FKS register efter uppföljningen. Dvs väldigt många har fått goda resultat i sin behandling där. Och deras behandlingstid och sjukdomstid har förkortats avsevärt med de som enbart fått hjälp genom sjukvården! Spännande! De sakerna som togs upp ang naturens påverkan kan verka självklara men i dagens stressade samhälle och tillvaroa + jakt på prestation så glömms det lätt bort.!
2012-11-13 - 16:48:42 Tänkvärt | (0) kommentarer | Trackbacks ()

0 kommentarer på Föreläsning Naturens läkande kraft vid fysisk & psykisk ohälsa


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL/Bloggadress:


Kommentar: